Η ΑΡΧΗ

 

Στις 22 Μαϊου 1977 η γενική συνέλευση της Ελληνικής Κοινότητας Γκίσσεν και περιχώρων μαζί με τα άλλα θέματα είχε και το θέμα ¨ Συζήτηση και εκλογή επιτροπής για την ίδρυση ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου¨. Η συνέλευση εξέλεξε μια επιτροπή  για την πραγρατοποίηση αυτού του στόχου. Η επιτροπή αποτελούνταν από τα άτομα: (Ιωάννη Δεβεράκη, Νεόφυτο Μπαϊρακταρίδη. Χασάν Χασάν Ιμπραήμ, Θρασύβουλο Ταρασίδη,  Νουρή Χασαν,  Μιχαήλ Καρυοφιλλάκη, Χασάν Χασάν Νουρή) Τα παραπάνω άτομα  είχαν σαν υποχρέωση να συντάξουν ένα καταστατικό για την ίδρυση μια ποδοσφαιρικής ομάδας, της Κοινότητας όπως την ονομάζουν, καθώς επίσης και την προετοιμασία εκλογών για την εκλογή του συμβουλίου της ομάδας.

Στις 22 Μαϊου 1977 η γενική συνέλευση της Κοινότητας εξέλεξε τα παρακάτω άτομα  για το Συμβούλιο του Συλλόγου: (Πρόεδρο: Μιχάλη Καρυοφιλλάκη,  Αντιπρόεδρο: Χασάν Νουρή, Γραμματέα: Δεβεράκη Γιάννη, Ταμεία: Χασάν Χασάν Νουρή, Γενικό Αρχηγό: Μπαϊρακταρίδη Φυτό, Έφορο: Χασάν Χασάν Ιμπραήμ, Αναπληρωματικό: Ταρασίδη Θρασύβουλο)

Στις 29 Μαϊου 1977 στη γενική συνεύλευση της Κοινότητας ο σύλλογος παίρνει το όνομα

« Ελλάς Κοινότητας Γκίσσεν». Στεγάζεται μαζί με την Ελληνική Κοινότητα

Δυστυχώς ορισμένοι από το νεοεκλεγμένο συμβούλιου αποχωρούν και ο Χασάν Χασάν, που παραμένει σαν υπεύθυνος, δηλώνει την ομάδα με όνομα » Ροδόπη». Παρ΄όλες τις διαμαρτυρίες ορισμένων το όνομα παραμένει και από το 1978 η ομάδα Ροδόπη παίζει στο πρωτάθλημα της περιοχής του Γκίσσεν με το όνομα Ροδόπη.

 

Στις 15 Φεβρουαρίου 1980, στην αίθουσα της Ελληνικής Κοινότητας Bismarck str. 8 ψηφίζεται  νέο συμβούλιο:

Πρόεδρος Χασάν Χασάν, Αντιπρόεδρος Ηλιού Ηλίας, Γραμματέας Χρήστος Καραλής, Ταμείας Παύλος Παπαδόπουλος Μέλη  Δουλγέρης Κώστας, Παπαπασχάλης Κυριάκος,ι Καντιώτης Περικλής.

Αποφασίζεται να αλλάξει το όνομα του συλλόγου και στο μέλλον ο Σύλλογος να ονομάζεται:

Ελληνικός ποδοσφαιρικός Σύλλογος Ελλάς Γκίσσεν και Περιχώρων

 

Μετά  από λίγους μήνες η Διακονική Εκκλησία διώχνει την Κοινότητα μας από τους χώρους που στεγάζονταν. Ο Σύλλογος μας μένει χωρίς σπίτι και οι έλληνες χωρίς Κοινότητα. Τα επόμενα  χρόνια  δεν υπάρχει Κοινότητα.

 

Για το λόγο αυτό ο Σύλλογος μας, εκτός από τις αθλητικές υποχρεώσεις του, αναλαμβάνει και την υποχρέωση να φέρει στη χώρα  που ζούμε τα παραδοσιακά του τόπου μας έθιμα. Διοργανώνει  διάφορες γιορτές και παρουσιάζεται σαν Ελληνικός Πολιτιστικός Φορέας στις διάφορες εκδηλώσεις της πόλης και των περιχώρων του Γκίσσεν.

 

 

Έτσι άρχισε η ιστορία του Συλλόγου μας.  Για να περιγράψουμε αναλυτικά την ιστορία του δε θα ήταν αρκετός αυτός ο χώρος.

 

Θα ήταν όμως παράλειψη να μην παρουσιάσουμε λίγα στιγμιότυπα από τις πολλές του δραστηριότητες.

 

Στα 40 χρόνια  της ιστορίας του Συλλογου μας αγωνίστηκαν  και αγωνίζονται πολλοί νέοι με τα χρώματα του.

Όχι μόνον Έλληνες αλλά και  νέοι άλλων εθνικοτήτων.

Σε όλους   ένα μεγάλο  ευχαριστώ.

 

 


Download
ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΣ.pdf
Adobe Acrobat Dokument 617.6 KB